Mead-glögi resepti

Joulu lähestyy ja olemme keitelleet Lepolassa glögejä jo jonkin aikaa. Tiesitkö, että Mead-hunajaviiniä nautitaan usein myös lämmitettynä?

Täksi jouluksi testasimme, miten Mead toimii glögissä – ja loistavastihan se toimii! Lepola Mead -glögi valmistuu helposti lakkahunajaviinistä, omenamehusta ja glögimausteista. Suosittelemme käyttämään suomalaista omenamehua, sillä sen hapokkuus toimii Meadin kaverina erinomaisesti.

Lepola Mead -glögi

4 mukia

  • 1 pullo Lepola Cloudberry Mead
  • 0,5 l suomalaista omenamehua
  • 1 kanelitanko
  • 4 neilikkaa
  • 7 kokonaista kardemummaa
  • 2 cm pala inkivääriä viipaleina
  • ½ appelsiinin mehu
  • 1-2 rkl sokeria oman maun mukaan
  • (loraus brandya)

Kaada hunajaviini ja omenamehu kattilaan, lämmitä muutama minuutti. Lisää mausteet ja appelsiinin mehu. Lämmitä mead-mehu-mausteseos noin 80 asteiseksi. Älä kiehuta! Anna glögin hautua noin 10 minuuttia.

Lisää sokeria oman maun mukaan. Ohjeen 1-2 ruokalusikallista tuo mausteiden aromit sopivasti esiin. Sokerin tarkoituksena on tasapainottaa aromit keskenään. Kun olet tyytyväinen makeuteen ja mausteiden makuun, siivilöi ja kaada valmis glögi mukeihin. Tarjoile lämpimänä mantelilastujen ja rusinoiden kera! Jos haluat enemmän potkua glögiin – lisää pieni loraus brandya sekaan.

Alkoholittoman version saat tekemällä koko reseptin omenamehulla. Tarkista tällöin maku ennen sokerin lisäämistä, sokeria ei välttämättä tarvitse lisätä lainkaan.

 

Hyvää joulun odotusta!

Emmi & Aaron