Punajuuri-sinihomejuustokeitto

Lämmittävä syksyinen keittoresepti viikonloppuun! Nauti Lepolan kuivan Realin tai puolikuivan Honey Cyserin kanssa.

Punajuuri ja homejuusto ovat loistava makupari. Raikkaan omenainen ja hapokas siideri sopii tasapainottamaan punajuuren maanläheisiä makuja ja juuston kermaisuutta.

Tässä resepti:

Punajuuri-sinihomejuustokeitto

4 annosta

  • 3-4 (500g) punajuurta
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 3 (300g) perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 iso sipuli
  • 1l vettä
  • 1/2tl mustapippuria
  • Sinihomejuustoa
  • Tuoretta timjamia

1. Kuori ja paloittele punajuuret pieniksi kuutioiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää kasvisliemikuutio ja punajuuret. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15-20 minuuttia.
2. Kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja sipuli, lisää ne kattilaan. Keitä (noin 15 minuuttia) kunnes kasvikset ovat kypsiä.
3. Lisää joukkoon sinihomejuustoa ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta mustapippurilla.
4. Koristele keittoannos sinihomejuustolla ja timjamilla. Tarjoa leivän ja siiderin kanssa!

 

Nautinnollisia hetkiä!

Cheers, Emmi & Aaron