Järjestä oma siideritasting!

Omenainen aito siideri ja syksyn pimenevät illat sopivat loistavasti yhteen. Annamme muutaman vinkin oman tastingin toteuttamiseen ja makuparien löytämiseen. Haluamme haastaa Sinut järjestämään oman siideritastingin syksyisin tunnelmin ja kotoilu-meiningillä!

Syksyn illat ovat kuin tehty ystävien kanssa nautittavaksi yhdessäolosta. Oma siideritasting on helppo järjestää ja samalla voi löytää uusia makuja ja tutustua erilaisiin siidereihin.

Omenasato Suomessa on tältä vuodelta aikalailla kerätty ja aidon omenasiiderin yhdistäminen tähän vuodenaikaan on kuin ylistys sadonkorjuulle ja uuden sadon tuotoksille.

Tastingin järjestämiseen tarvitset kahdelle hengelle:

  • 4 kpl omavalintaiset siiderit (1 pullo/laatu) (esimerkiksi Alkon verkkokaupan valikoimasta löytyy erilaisia aitoja siidereitä, myös monet ruokakaupat ovat panostaneet laajaan craft -juomien valikoimaan, Lepolan tuotteiden saatavuuden voit tarkistaa täältä)
  • 2-8 lasia oman mieltymyksen mukaan (esimerkiksi viinilasi sopii mainiosti)
  • jotain pientä syötävää, vinkit näistä jäljempänä
  • muutaman kynttilän tunnelman viimeistelyyn

Lepolan vinkit tastingin juomavalinnoiksi

Lepola Cucumber Apple Cider 5,5% 330ml: Puolikuiva, raikkaan kurkkuinen, viheromenainen, vaaleankeltainen
Lepola Medium Dry Apple Cider 6,5% 330ml: Puolikuiva, hapokas, viheromenainen, vaaleankeltainen, kevyen hedelmäinen
Lepola Cherry Apple Cider 6,0% 330ml: Puolikuiva, raikkaan hapokas, omenainen, hennon kirsikkainen, kirsikanpunainen
Lepola Heritage Apple Cider 8,0% 330ml: Puolikuiva, kellertävä, hapokas, viheromenainen, kevyen yrttinen, hunajainen, hennon paahteinen

Näin luot elämyksellisen maistelun

Voit toteuttaa maistelun esimerkiksi alla listatuilla vinkeillä arivioidaksesi siiderin ominaisuuksia.

  • Kaada lasiin pieni määrä maisteltavaa, viilennettyä (10-12°C) siideriä, noin suullinen
  • Pyöritä lasia niin, että juoma pyörii lasin reunoilla
  • Tarkastele siiderin väriä ja kirkkautta
  • Laita nenä syvälle lasiin ja tuoksuttele, ota tämän jälkeen suullinen siideriä suuhun. Mitä tuoksuja ja makuja löydät? Esimerkiksi hedelmäisyys, omenaisuus, yrttisyys, mausteisuus, hunajaisuus?
  • Mitä päämakuja siiderissä maistuu (makeus, hapokkuus, karvaus)?
  • Pohdi miltä siideri tuntuu suussa. Onko se kirpeää, lämmittävää, millaisilta kuplat tuntuvat, onko niitä?
  • Tuotteen kokonaisuutta voi arvioida pohtimalla erityisesti makeuden hapokkuuden balanssia

Maistele myös yhdessä juustojen tai muun ruoan kanssa!

Ideat siideritastingin kanssa nautittavaksi

Kokoa itsellesi mieluinen juusto- tai tapaslautanen. Tässä muutama hyväksi todettu tuote siiderin maistelun kanssa tarjoiltavaksi.

Pitkään kypsytetty aromikas cheddar yhdistettynä siiderin kanssa on taivaallinen makuelämys.
Hedelmäinen ja  pehmeä brie on siiderin makuparina ihanan kermainen vastapaino hapokuudelle.
Roquefort-tyyppinen sinihomejuusto sopii täyteläisen makunsa ja hienostuneen arominsa ansiosta juustotarjottimelle siiderin kanssa nautittavaksi.
Mustaherukkahillo tai vadelmahillo tasapainottamaan juustoja makeana elementtinä sekä korostamaan juuston ja siiderin liittoa.
Suolakeksilajitelma eri juustojen kanssa nautittavaksi.

Lisää tarjoiluun vielä hapokkaista suomalaisista omenoista ja päärynöistä lohkoja freesaamaan koko tarjoilukomeus!

Haluamme olla mukana Siideri -tastingissäsi

Ota kuva ja tägää meidät Instagramissa (@lepola_drinks) tai Facebookissa (@lepoladrinks) ja käytä kuvassasi hashtägiä #lepolatasting !

 

Cheers, Emmi & Aaron