Siideriglögi resepti
Joulu ja glögien aika on nyt! Tiesitkö, että siiderin voi nauttia myös lämmitettynä? Maustamalla omenasiiderin joulun maustein luot siideriglögin juuri omaan makuusi sopivaksi.
Olisiko siideriglögi tänä jouluna juoma, jonka voisit tarjoilla illanviettoon talven pimeinä iltoina? Siideriglögi on helppo valmistaa ja mausteina voit käyttää joulun mausteita oman maun mukaan. Esimerkiksi kanelia, vaniljaa, kardemummaa, appelsiinia, tähtianista, muskottipähkinää ja inkivääriä.
Me testasimme Lepolassa siideriglögiä meidän lempi glögimausteilla. Tässä resepti meidän siideriglögille:
Siideriglögi
4 mukia
- 3 pulloa Lepolan omenasiideriä (Medium Dry, Real, Honey Cyser, Heritage)
- 1 kanelitanko
- 4 neilikkaa
- 7 kokonaista kardemummaa
- Pomeranssinkuorta
- Rusinoita
- Inkivääriä
- 1 pienen appelsiinin mehu
- 4 rkl sokeria (oman maun mukaan)
Kaada siideri kattilaan, lämmitä siideriä muutama minuutti. Älä murehdi siiderin kuplista – ne katoavat siideriä lämmittäessä. Lisää mausteet ja appelsiinin mehu. Lämmitä siideri-mausteseos noin 80 asteiseksi. Älä kiehuta! Anna glögin hautua noin 10 minuuttia.
Lisää sokeria oman maun mukaan. Ohjeen 4 ruokalusikallista tuo mausteiden aromit sopivasti esiin. Sokerin tarkoituksena on tasapainottaa aromit keskenään. Kun olet tyytyväinen makeuteen ja mausteiden intensiteettiin, siivilöi ja kaada siideriglögi mukeihin. Tarjoile lämpimänä appelsiiniviipaleen kera!
Alkoholittoman version saat helposti vaihtamalla siiderin tuorepuristettuun omenamehuun! Tarkista tällöin maku ennen sokerin lisäämistä, sillä mehussa on enemmän sokeria itsessään kuin siiderissä.
Nautinnollisia glögihetkiä!
Cheers, Emmi & Aaron