Cider Lepola style

Avasimme blogin! Tervetuloa mukaan Lepolan ja siiderintekijän elämään. Kuinka Lepola syntyi? Miten me haluamme muuttaa ihmisten käsitystä siideristä? Miksi tämä on meille tärkeää? Blogissa kerromme syvällisemmin meistä ja filosofiastamme.

Mikä on Lepola?

Lepola on käsityölaissiideriä, raikkaita limonadeja ja perinteitä uudella twistillä. Valmistamme käsityöläissiideriä paikallisesta tuorepuristetusta omenamehusta omissa tiloissamme. Emme käytä tuotteissamme omenaviiniä tai tiivistettä, eikä siidereissä ole lisättyä vettä.

Lepola on myös meidän, perhe Brownien, koti.  Pieni maatilamme sijaitsee Perniössä, Varsinais-Suomessa. Tuotantotilamme sijaitsevat noin 200 metriä kotioveltamme.

Lepolan “number one” -periaate tekemisessä on paikallisuus. Suomalaiset raaka-aineet ja ympäröivän yhteisön elinvoimaisuuden säilyttäminen ovat tekemisen keskiössä. Haluamme, että maaseudulla on voimaa ja työpaikkoja. Ilman maaseutua ja tuottajia, ei ole suomalaista ruokaa. Osoitamme arvostusta jokaiselle suomalaiselle tuottajalle käyttämällä paikallisia raaka-aineita tuotteissamme.

Maku ennen metodia

Toinen yhtä tärkeä asia meille paikallisuuden lisäksi on maku. Meillä maku menee metodien edelle. Emme ole lukkiutuneet yhteen tietynlaiseen valmistustapaan, jos se ei tuota hyviä tuloksia. Tärkein raaka-aine siidereissämme on omena. Haluamme, että omena maistuu tuotteissamme aidosti. Kokeilemme uusia makuyhdistelmiä ja erilaisia variaatioita, emmekä pelkää uusien makujen etsimistä.

Siiderimme ovat makumaailmaltaan selkeitä, aromit ovat hennon viinimäisiä, omenaisuus on aito ja jälkimaku raikas. Haluamme tehdä tuotteistamme sellaisia, että ne kutkuttelevat makuhermoja kuumana kesäpäivänä, saunan jälkeen laiturilla tai alkumaljana juhlapäivänä.

Olemme luomassa kulttuuria, jossa siideri voidaan nähdä myös erinomaisena ruokajuomana. Puolikuiva, kupliva siideri toimii aivan loistavasti esimerkiksi aasialaisen ruoan tai joulupöydän herkkujen kanssa.

Käsityöläisolutbuumista siideribuumiin?

Toivottavasti! Olemme huomanneet ympärillämme kehitystä tähän suuntaan. Hyviä siidereitä arvostetaan ja niistä ollaan kiinnostuneita. Nyt on siiderintekijöiden mahdollisuus antaa ihmisille kokemus siitä, miltä siiderin oikeasti kuuluu maistua.

Me olemme valmiita! Let’s craft it!

Emmi & Aaron