Our symbols – high Finnish quality guaranteed

Elintarvikkeille, kuten juomille, on olemassa erilaisia merkkejä ja symboleita, jotka kertovat erityisesti tuotteen alkuperästä ja laadusta. Käytämme Lepolan tuotteissa kolmea eri merkkiä: Hyvää Suomesta, Suomalainen aito siideri ja Crafted by an Aussie. 

Suomalaisille elintarvikkeille yleisimmin käytössä ovat Hyvää Suomesta, Sirkkalehti ja Avainlippu -merkit. Elintarvikkeiden raaka-aineiden korkean kotimaisuusasteen takaavat parhaiten Hyvää Suomesta -merkki eli Joutsenlippu tai kasvisten kohdalla Sirkkalehtilippu.

 

                          

Hyvää Suomesta -merkki on suomalaisten pakattujen elintarvikkeiden alkuperämerkki. Sirkkalehtilippu kertoo kasvisten kotimaisuudesta. 

Avainlippu -merkki kertoo pääasiassa suomalaisesta työstä ja Suomen lippua saa käyttää tuotteissa vapaasti. Elintarvikkeissa nämä symbolit eivät siis ole tae tuotteiden suomalaisesta alkuperästä, sillä niiden käytölle ei ole asetettu vaatimusta raaka-aineiden kotimaisuudesta. 

Ruokavirasto on antanut ohjeistuksen Suomen lipun käyttöön: “Tuotteen tulee olla sekä valmistuksen että raaka-aineiden osalta kokonaan tai pääosin kotimainen, muussa tapauksessa lipun käyttö johtaa kuluttajaa harhaan”.

              

Kotoisat symbolit pakkauksessa eivät aina kerro totuutta siitä, onko ruokatuote varmasti raaka-aineiltaan suomalainen.

 

Haluatko Hyvää Suomesta? Tarkista Joutsenlippu

Hyvää Suomesta -merkitty tuote on kaikilta prosessin osilta valmistettu Suomessa suomalaisista raaka-aineista. Merkin käytön oikeellisuutta valvotaan ja auditoidaan säännöllisesti. Hyvää Suomesta -merkityt yhden raaka-aineen tuotteet ovat aina 100% suomalaista. Monen ainesosan tuotteessa raaka-aineesta 75-100% on suomalaista, jolloin vettä ei lasketa raaka-aineeksi.

Lepolan kaikissa tuotteissa on käytetty 100% suomalaisia raaka-aineita ja niissä on käytössä Hyvää Suomesta -merkki. Otimme merkin käyttöön sen tunnettuuden ja luotettavuuden vuoksi. Lisää tietoa suomalaisuutta kuvaavista merkeistä ja merkkien kriteereistä: https://www.hyvaasuomesta.fi/suomalainen-ruoka/apua-merkkiviidakkoon

 

Hyvää Suomesta -merkki voi olla pakkauksessa joko perinteisempi Joutsenlippu tai Ruokaa omasta maasta -tunnuksen kanssa. Merkin sisältö on molemmissa sama. 

 

Intohimo ja käsityö korkean laadun takeena

Lepolan oma Crafted by an Aussie -symboli kertoo tuotteen valmistustavasta ja korkeista tuotannon laatukriteereistä. Lepolan siiderit valmistaa Aaron. Aussi, jonka intohimoinen suhtautuminen siiderin valmistukseen takaa tuotteidemme korkean laadun.

Symbolin perustana on valitut omenat ja käytetyt omenalajikkeet, käymisprosessin tarkka valvonta, tarvittavan pitkä kypsytysaika sekä valmistuksen korkea hygieniataso. Tuotannon jokaisella vaiheella on laadun kannalta tärkeitä kriteereitä, joista emme jousta. Meillä siiderin valmistus on käsityötä ja tätä kautta voimme tuoda oman näkemyksemme lopputuotteisiin. 

Crafted by an Aussie -symboli kertoo tuotannon korkeista laatukriteereistä. Symbolin alkuperäinen piirros on australialaisen Joshua Prebblen käsialaa.

 

Aito siideri sydäntä lähellä

Kolmas meille lähellä sydäntä oleva symboli on Suomalainen aito siideri -merkki. Lepolan Real, Honey Cyser ja Cucumber -siiderit kantavat etiketissään suomalainen aito siideri -merkkiä. 

Merkki kertoo, että siideri on Suomalaisen aidon siiderin seuran (SASS) sertifioima. Sertifikaatti edellyttää, että siideri on tehty pastöroimattomasta 100% suomalaisesta omenamehusta, johon ei ole lisätty vettä. 

SASS edistää suomalaisen aidon siiderin valmistusta, siihen liittyvää tietotaitoa ja siiderikulttuuria. Lisää aiheesta seuran verkkosivuilta: www.aitosiideri.fi.

Suomalaisen aidon siiderin seura (SASS) edistää suomalaisen aidon siiderin valmistusta, siihen liittyvää tietotaitoa ja siiderikulttuuria.